Dementiemonitor 2024 is live

Heeft je naaste dementie? We horen graag hoe het gaat. Ga naar dementiemonitor.nl en vul de vragenlijst in. Werk je met mensen met dementie? Wijs hen en hun naasten dan op de vragenlijst. Zo zorgen we ervoor dat dementiezorg en -ondersteuning verbetert.

Tweejaarlijks onderzoek om zorg en ondersteuning te verbeteren
Iedere twee jaar houdt Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie. Voor beide groepen is er een vragenlijst: de Dementiemonitor.

De uitkomsten bespreekt Alzheimer Nederland met de landelijke politiek, gemeenten en zorgverzekeraars. Samen zorgen we ervoor dat de dementiezorg en -ondersteuning verbetert. In de regio gebruiken we de uitkomsten voor onze eigen verbeteractiviteiten.

Help jij mee?

  • Vul de vragenlijst in. Zo krijgen we een completer beeld van hoe zorg en ondersteuning wordt ervaren. En kunnen we beter opkomen voor de belangen van mensen met dementie.
  • Verspreid de vragenlijst. Ga naar de bestel & informatiepagina om het verspreiden nog makkelijker te maken. Op deze pagina vind je promotiemateriaal als afbeeldingen, voorbeeldteksten en flyers.

De Dementiemonitor op een rij: 

  • Er is een vragenlijst voor mantelzorgers én voor mensen met dementie.
    Online en (in beperkte aantallen) op papier.
  • Invullen kan het beste op computer of tablet. Het duurt ongeveer 15-20 minuten voor mantelzorgers en 10 minuten voor mensen met dementie.
  • Invullen kan tot en met 14 juli 2024.
  • Deelnemers ontvangen een gratis Vergeet-mij-niet-speldje na het invullen van de vragenlijst.

Alvast bedankt voor jouw medewerking.

Dementiemonitor mantelzorg