Nieuws

Nieuw Alzheimer Café in Edam – Volendam

Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Kom vanaf oktober langs bij het Alzheimer Café in Edam – Volendam.

Bekijk

Tentoonstelling ‘Gezichten van Dementie’ in Volendam

Op 3 oktober start de tentoonstelling ‘Gezichten van Dementie’ in Edam – Volendam. Dit is een project van kunstenaar Herman van Hoogdalem en journalist/voormalig nieuwslezer Gijs Wanders.

Bekijk

Tentoonstelling ‘Gezichten van Dementie’ in Zaandam

Op 1 september start de tentoonstelling ‘Gezichten van Dementie’ in Zaandam. Daarna vervolgt de tentoonstelling haar reis naar Volendam. Dit is een project van kunstenaar Herman van Hoogdalem en journalist/voormalig nieuwslezer Gijs Wanders.

Bekijk

Steun met gebak voor Wereld Alzheimer Dag

Steun met gebak op Wereld Alzheimer Dag, die op 21 september valt, is een van de manieren waarop je kunt bijdragen tijdens de Week van Dementie.

Bekijk

Online gespreksgroepen

Praten met mensen die hetzelfde doormaken als jij, dat kan in de online gespreksgroepen van dementie.nl. Je praat met een (kleine) groep lotgenoten. Gewoon vanuit huis.

Bekijk

Samen werken aan goede dementiezorg 

Waar kan je in de regio terecht voor ondersteuning als je partner dementie heeft? Met de Netwerken Dementie en Ouderenpsychiatrie in de regio zorgen Margriet Slot en Natasja Gundelach ervoor dat zorgprofessionals die ondersteuning bieden aan mensen met dementie, kunnen samenwerken om de best passende zorg te geven.

Bekijk

Gewijzigde openingstijden SlimoTheek

Een robotstofzuiger, een slimme deurbel of een eenvoudige tablet. Dit zijn apparaten die mensen helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Deze apparaten zijn te leen bij de SlimoTheek. De SlimoTheek is vanaf nu alleen geopend op afspraak.

Bekijk

Boekje ‘Spreken over mijn leven’

Een mooie stap in regionale samenwerking tussen de verschillende netwerken. Het boekje ‘Spreken over mijn leven’ als editie van het Netwerk Dementie Zaanstreek-Waterland.

Bekijk