Eerder Erbij: vroege ondersteuning voor mensen met dementie en mantelzorgers

Eerder Erbij is een landelijke ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers rondom of net na de diagnose.

Ongeveer de helft van de thuiswonende mensen met dementie valt momenteel buiten het bereik van professionele zorg. Samen streven we ernaar om deze groep mensen in een eerder stadium van de ziekte te bereiken, en op zo’n manier meer voor hen te betekenen om zo goed mogelijk met de gevolgen van de dementie om te kunnen gaan.

Landelijke ondersteuning
Eerder Erbij is een landelijke ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers rondom of net na de diagnose. De ondersteuning is uniek omdat het niet óver mensen met dementie gaat, maar juist ook vóór hen bedoeld is. Wij willen niet alleen mantelzorgers maar ook mensen met dementie graag bij de ondersteuning betrekken.

Zes groepsbijeenkomsten
De ondersteuning biedt een helpende hand in de ingewikkelde wereld van zorg en ziektebeeld. En bestaat uit 6 groepsbijeenkomsten met thema’s als;

  • de symptomen en het verloop van de dementie;
  • het accepteren van de diagnose en de situatie;
  • hoe (samen) om te gaan met de veranderingen in gedrag en communicatie;
  • praktische hulp wat betreft belangrijke beslissingen voor later.

Lokale zorgverleners verzorgen de bijeenkomsten op een locatie in de buurt, zoals in de regio Zaanstreek Waterland. Casemanagers hebben een training gehad vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam, de initiatiefnemer van Eerder Erbij, en maken een start met de eerste bijeenkomsten.

Wil je deelnemen?
Woon jij in de regio Zaanstreek Waterland en heb jij een casemanager van De Zorgcirkel?
Bij interesse en/of voor deelname neem contact op via casemanagement.dementie@zorgcirkel.nl.

Meer weten
Ga voor meer informatie naar eerdererbij.nl.