Gewijzigde openingstijden SlimoTheek

Een robotstofzuiger, een slimme deurbel of een eenvoudige tablet. Dit zijn apparaten die mensen helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Deze apparaten zijn te leen bij de SlimoTheek. De SlimoTheek is vanaf nu alleen geopend op afspraak.

Wat is de SlimoTheek?
De SlimoTheek biedt een selectie aan thuistechnologie gratis te leen aan voor een bepaalde periode. Je kunt denken aan een eenvoudige tablet, een robotstofzuiger, alarmering met GPS, herinneringshulp, leefstijlmonitoring, eenvoudig te bedienen radio et cetera. Allemaal producten die de veiligheid, de eigen regie en vooral de kwaliteit van leven verbeteren. De doelgroep is vooral ouderen en hun mantelzorgers. 

Bij de SlimoTheek krijgen bezoekers hulp en uitleg bij het maken van de beste keuze. Ook helpen vrijwilligers bij de installatie tijdens de gratis uitleenperiode van een aantal weken. Daarna moeten de producten weer terug naar de SlimoTheek en kunnen mensen de producten zelf aanschaffen.

Vrijwilliger worden?
De SlimoTheek is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om deze hulp te bieden. Als vrijwilliger adviseer je de lener over het gebruik van de technologische producten van de SlimoTheek en geef je eventueel ondersteuning bij de installatie thuis en kleine gebruiksproblemen.

Wil je meer weten, eens langskomen of vrijwilliger worden?
De SlimoTheek is open op afspraak. Mail naar Margriet Slot via slimotheek@netwerkdementie-zw.nl.