Tentoonstelling ‘Gezichten van Dementie’ in Volendam

Op 3 oktober start de tentoonstelling ‘Gezichten van Dementie’ in Edam – Volendam. Dit is een project van kunstenaar Herman van Hoogdalem en journalist/voormalig nieuwslezer Gijs Wanders.

Ontdek de tentoonstelling ‘Gezichten van Dementie’ in Edam-Volendam. Van 3 tot en met 17 oktober 2023 in het Stolphoevekerkje.

Kunstenaar Herman van Hoogdalem eert zijn moeder met aangrijpende portretten, terwijl journalist Gijs Wanders ontroerende films en interviews creëert. Een indringend project dat taboes doorbreekt, met diverse portretten van ouderen, jongeren en migranten.

Expositie Edam-Volendam:

  • 3 oktober 2023: opening van de tentoonstelling om 19:30 uur
  • 17 oktober 2023: Thema-avond over leven en sterven met/bij dementie, inclusief gesprekken met ervaringsdeskundigen. Van 19:30 tot 21:30 uur in het Stolphoevekerkje.
    Deze avond wordt extra speciaal door de medewerking van Jan Dulles en de 3JS.

Dit initiatief van Alzheimer Nederland, afdeling Zaanstreek-Waterland, biedt bewustwording en steun aan mensen met dementie en hun families in zowel Zaandam als Edam-Volendam.

Meer weten of deelnemen aan een van de speciale avonden? Vanwege de verwachte belangstelling, graag vooraf aanmelden bij secretaris Wilma Spijkers via w.spijkers@alzheimervrijwilligers.nl.

Bekijk de flyer ‘Gezichten van dementie’ in Volendam voor meer informatie.